Не бійся: Боже послання надії та сили

Не бійся: Боже послання надії та сили

07 червня 2024 41

У світі, сповненому невизначеності, страху та тривоги, слова "Не бійся" лунають як маяк надії. Ці слова, які ми часто зустрічаємо на сторінках Біблії, несуть у собі глибокий зміст і силу, що здатна змінити наше життя.

Більше, ніж просто слова

"Не бійся" – це не просто заспокійлива фраза. Це Боже обіцянка бути з нами в будь-яких обставинах, підтримувати нас і захищати. Це заклик довіритися Йому, відкинути страх і йти вперед з вірою.

Божі обітниці

У Біблії ми знаходимо безліч прикладів того, як Бог промовляє ці слова до Своїх дітей. Він каже їх Аврааму, коли той вирушає в невідому землю:

"І сказав Господь Аврамові: «Піди з землі твоєї, від роду твого і з дому батька твого в землю, яку Я покажу тобі. І народом великим тебе Я вчиню, і благословлю тебе, і звеличу ім’я твоє, і будеш ти благословінням. Я благословлю тих, що благословляють тебе, і тих, що лихословлять тебе, прокляну. І благословляться у тобі всі племена земні»."
(Буття 12:1-3)

Він каже їх Ісусу Навину, коли той готується вести ізраїльтян у Обітовану землю:

"Будь твердим та мужнім, не бійся і не лякайся; бо з тобою Господь, Бог твій, скрізь, куди б ти не пішов".
(Ісус Навин 1:9)

Він каже їх учням, коли вони злякалися бурі на морі:

"Він устав і заборонив вітрові, а морю сказав: «Замовкни, перестань!» І вітер ущух, і настала велика тиша. І сказав їм: «Чого ви такі боязкі? Чому у вас немає віри?»"
(Марка 4:39-40)

Сила в довірі

Ці історії нагадують нам, що навіть коли ми стикаємося з труднощами, ми не самотні. Бог завжди поруч, готовий допомогти і підтримати. Нам потрібно лише довіритися Йому і не боятися.

Як перемогти страх?

  • Молитва: Звертайтеся до Бога у молитві, просіть Його про допомогу і скерування.
  • Читання Біблії: Вивчайте Божі обітниці і нагадуйте собі про Його вірність.
  • Спілкування з однодумцями: Діліться своїми страхами і переживаннями з тими, хто розуміє вас і може підтримати.

Пам'ятайте, що Бог більший за будь-які наші страхи. Він є джерелом нашої сили і надії. Не бійтеся, бо Він з вами!

Приєднуйтесь до нашої спільноти новоприбулих українців у Вінніпезі, де ми разом пізнаємо Божу любов і підтримку. Знайти нас можна в Telegram.

Команда Hope For The Future
info@hopeforthefuture.ca