Я маю свою власну релігію

Я маю свою власну релігію

29 квітня 2024 24

Такі висловлювання ви можете почути від багатьох людей сьогодні. Вони гарно звучать і допомагають людям почувати себе добре, оскільки їхні власні переконання є такими ж вагомими, як і переконання всіх інших. “Врешті-решт”, - дехто скаже, - “чи можна насправді щось знайти достовірно?” На людей, які стверджують, що знають “істину”, дивляться зневажливо, як на зарозумілих і нетерпимих. Чомусь люди можуть погодитися із переконанням, що будь-яка релігія є прийнятною до тих пір, пока вона не претендує на те, щоб бути єдиною істинною релігією! Чи знаєте ви, чому це так? Це є способом, який використовує сатана, щоб змусити людей повірити у все що завгодно, крім того, що знищить його владу над їхніми душами.

Проблема людини

Не є вірними твердження, що всі релігійні переконання мають однакову цінність. Не є правдою, що “у щоб ви не вірили - це добре.” Сам факт того, що “у кожного є свої власні переконання” вказує на те, що, як Бог говорить, є найбільшою проблемою людини - ми змінили Його істину на наші переконання. “Усі ми блукали, як вівці, звернули кожен на свою дорогу” (Ісая 53:6). Людські заплутані релігії знаходяться в протистоянні з Божим простим шляхом до життя. Дороги людини є широкими, толерантними, ігноруючими гріх. Це шлях, який закінчується смертю. “Просторі ворота і широка дорога ведуть до загибелі… тісні ворота і вузька дорога ведуть у життя, і мало хто знаходить їх!” (Матвія 7:13,14).

У певному сенсі те, у що ви вірите, не має значення. Ваше переконання або те, чому навчали релігійні люди, не змінює істину Слова Божого! Просто вірити у щось не означає, що воно так і є. Стрибок з даху хмарочосу вб’є вас, незалежно від того, наскільки щиро ви вірите у протилежний результат. Перехід до вічності з непохитною впевненістю, що Бога немає, чи, що ваші переконання або ваші справи достатньо хороші, щоб бути достойними Його схвалення, не змінить остаточний результат: “І хто не був записаним у книзі життя, той був кинутий в озеро вогненне.” (Об’явлення 20:15).

Божа відповідь

Правда не залежить від точки зору. Щось є або істинним, або хибним. Ісус Христос стверджує, що Він є правдою. Він не просто сказав: “Я дорога”, а “Я дорога, і істина, і життя. Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене.” (Івана 14:6). Що стосується віри, то не достатньо “аби хоч в щось вірити”, а “вірити в Христа”. Віра в Ісуса Христа, Який віддав Своє життя на Голгофському хресті і переможно воскрес з мертвих, є єдиним шляхом до вічного життя і прощення гріхів.

Так само, як всі звернули на власну дорогу, кожен з нас повинен особисто відвернутися від своєї непокори. Ніхто не може набути спасіння сам, оскільки спасіння “не від діл” (Ефесян 2:9). Тільки Бог є Тим, Хто дає спасіння, і Боже спасіння є таким же безсумнівним, як і Його обітниця: “Хто слухає слово Моє і вірує в Того, Хто послав Мене, має життя вічне і на суд не приходить, а перейшов від смерті в життя.” (Івана 5:24).

Ісус Христос є єдиним шляхом. Не відмовляйтеся від Нього, а вірою прийміть Його, як свого Спасителя, сьогодні. “І нема ні в кому іншому спасіння, бо нема іншого Імені під небом, даного людям, яким належало б нам спастися.” (Дії Апостолів 4:11,12).

Команда Hope For The Future
info@hopeforthefuture.ca