Небесний контрольний список

Небесний контрольний список

29 квітня 2024 18

Виконати

  • Робити добрі справи
  • Прийняти хрещення
  • Ходити до церкви
  • Дотримуватися 10 заповідей
  • Любити інших
  • Жертвувати на благодійність
  • Приймати причастя
  • Промовляти молитви
  • Читати Біблію

Чи зробили ви достатньо?

Скільки речей з цього списку ви виконали? Дехто, можливо, скаже: “Я можу поставити галочки навпроти усіх пунктів - я безсумнівно попаду на небеса.” Інші, можливо, скажуть: “Я виконав тільки п’ять, але цього має бути достатньо, щоб схилити чашу ваг на мою користь.” Що ж робити у тому разі, коли ви виконали лише один пункт? Чи потрапите ви на небеса? Істина полягає в тому, що, насправді, не має значення, скільки хороших речей ви зробили, тому що жодна із них не врятує вас від Божого засудження. Ви здивовані?

Той факт, що ми робимо добрі справи, може наштовхнути на думку про те, що ними ми можемо “віддячити” Богу за погані речі, які робимо (наші гріхи), і, тим самим, заслужити місце на небесах. Але Біблія говорить: “Бо благодаттю ви спасенні через віру… не від діл, щоб ніхто не хвалився.” (Ефесян 2:8,9).

Робити чи зроблено?

Хтось сказав, що насправді існує лише дві релігії в світі - одна з них навчає: “Я мушу робити”, а інша свідчить: “Вже зроблено”. Одна з них є нашою спробою дістатися до Бога, а інша відкриває Бога, Який спускається до нас, задля нашого спасіння.

Біблія говорить про Божу любов, коли Бог віддав Свого єдиного Сина Ісуса, щоб забрати наш гріх і взяти на Себе покарання, на яке ми справедливо заслуговуємо. Ми читаємо, що “Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос помер за нас, коли ми були ще грішниками.” (Римлян 5:8).

Коли Ісус поклав Своє життя, Він вигукнув: “Звершилось!” (Івана 19:30). Ісус Христос зробив все. І що ми можемо, з нашими можливостями, додати до досконалої праці бездоганного Сина Божого?

Божий шлях

Коли апостол Павло стисло окреслив шлях до небес, він описав його як “покаяння перед Богом та віру в нашого Господа Ісуса Христа.” (Дії Апостолів 20:21). Що таке покаяння? Це усвідомлення того, що наші шляхи є хибними, а також згода з Богом, що його шлях є вірним. Бог каже: “Нема праведного ні одного” (Римлян 3:10) і в Його очах ми “мертві через провини і гріхи” (Ефесян 2:1). Нам потрібно узгодити наші думки з Божими; ми повинні визнати, що є грішниками, і відмовитися від думки про те, що можемо самі спасти себе.

Що значить мати віру в Ісуса Христа? Це означає вірити Йому - повністю довіритися тому, що Він зробив, щоб забрати наші гріхи, і просто покластися на те, що Він пообіцяв. Ісус сказав: “хто слухає слово Моє і вірує в Того, Хто послав Мене, має життя вічне і на суд не приходить, а перейшов від смерті в життя.” (Івана 5:24). “Ісус сказав їй: “Я є воскресіння і життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, оживе.” (Івана 11:25).

Ваше покликання

Ви йдете своїм шляхом чи Божим шляхом? Ні один з нас не є достатньо хорошим, щоб заробити прощення і вічне життя; так само жоден не є занадто поганим перед Ним, щоб отримати спасіння. Ісус пообіцяв: “А того, хто приходить до Мене, не вижену геть.” (Івана 6:37). Настав час для вас, щоб покаятися і повірити. Зверніться до Бога сьогодні. “Тому кожен, хто покличе Ім’я Господнє, буде спасений.” (Римлян 10:13).

Команда Hope For The Future
info@hopeforthefuture.ca