10 обітниць Бога з псалмів, які тримають нас по життю

10 обітниць Бога з псалмів, які тримають нас по життю

10 травня 2023

Життя часто ставить перед нами випробування та несподівані ситуації. У часи боротьби важливо пам’ятати про обітниці Бога, які дають нам силу та підбадьорення. Книга Псалмів, збірка 150 віршів, молитов і пісень у Біблії, є джерелом божественних обітниць. Ці 10 обіцянок із Псалмів дадуть вам надію та натхнення продовжувати жити, незважаючи на те, з чим ви стикаєтесь.

Бог — наш захист і сила (Псалом 45:1)

«Бог — наш захист і сила, допомога в бідах, які нас міцно обсіли».

Коли ми стикаємося з труднощами, цей вірш нагадує нам, що Бог є постійним джерелом сили та підтримки. Він завжди поруч, готовий надати притулок і розраду, коли ми цього потребуємо найбільше.

Він підтримує нас (Псалом 55:23)

«Поклади ж на Господа свої турботи - і Він буде опікуватися тобою».

Бог обіцяє підтримувати нас у часи лиха. Коли ми довіряємо Йому, ми можемо знайти розраду, знаючи, що Він пронесе нас у складних ситуаціях та збереже нашу стійкість.

Бог буде вести нас (Псалом 31:8)

«Навчу тебе і наставлю на ту дорогу, якою маєш іти; зосереджу на тобі Свій погляд».

Господь не тільки наш захисник, а й наш провідник. Він обіцяє вести нас правильним шляхом і дарувати мудрість, коли ми намагаємось проходити життєві виклики.

Ми знайдемо спокій у Ньому (Псалом 62:1)

«Хіба моя душа не покориться Богові? Адже від Нього - моє спасіння».

У часи виснаження та втоми ця обітниця дає нам надію на справжній відпочинок і мир. Коли ми довіряємо Богові і прагнемо Його присутності, ми можемо відчути мир і спасіння, які тільки Він може дати.

Він почує наші молитви (Псалом 145:18)

«Господь близький до всіх, які кличуть Його, — до всіх, які кличуть Його в правді».

Ця обіцянка запевняє нас, що коли ми звертаємося до Бога в молитві, Він чує нас. Його близькість і увага до наших криків приносять розраду і впевненість, бо ми знаємо - Він слухає і готовий відповісти.

Бог задовольнить наші потреби (Псалом 33:11)

«Могутні леви, й ті без здобичі голодні. А ті, хто в Господа шукають допомоги, вони завжди на все необхідне мають».

Коли ми довіряємо Богові, Він обіцяє задовольнити наші потреби. Він є нашим постачальником, і ми можемо покластися на Його доброту та вірність.

Він простить наші гріхи (Псалом 102:12)

«Як далекий від заходу схід, так Він віддалив від нас наші провини».

Ця потужна обітниця говорить про безмежну Божу благодать і прощення. Він усуває наші гріхи і пропонує нам новий початок, приносячи надію та зцілення в наші серця. Все це Він вже зробив через сина свого - Ісуса Христа! Наша справа - довіритись Христу.

Бог захистить нас від зла (Псалом 120 :7)

«Господь тебе оберігатиме від усякого зла, — Він охоронятиме душу твою». Ці слова запевняють нас - Бог є нашим опікуном і захисником. Незалежно від того, з якими небезпеками чи злом ми стикаємося, Він поруч з нами, спостерігає за нами та зберігає нас у безпеці.

Він дасть нам силу (Псалом 28:11)

«Господь дасть силу Своєму народові, Господь поблагословить Свій народ миром».

Перед обличчям труднощів Бог обіцяє дати нам силу, необхідну, щоб вистояти. Його благословення миром і силою зміцнюють нас та дають змогу долати будь-які перешкоди.

Ми знайдемо радість у Його присутності (Псалом 15:11)

«Ти дав мені пізнати дороги життя і сповниш мене радістю присутності Своєї, у Твоїй правиці — радість навіки».

Радість і задоволення, які ми відчуваємо в присутності Бога, не мають собі рівних. Це обіцянка нагадує нам, що коли ми йдемо близько з Ним і слідуємо Його вказівкам, ми можемо знайти справжнє щастя та тривале задоволення.

Ці 10 обітниць із Книги Псалмів служать нагадуванням про непохитну Божу любов, підтримку та керування в нашому житті. Коли ми стикаємося з різними викликами та невизначеністю, ці божественні запевнення приносять надію, силу та підбадьорення, що допомагають нам йти далі. Розмірковуючи над цими обіцяннями і тримаючи їх близько до серця, ми можемо розвивати глибші стосунки з Богом і відчути благословення, які Він приготував для нас.

“Коли ми стикаємося з різними викликами та невизначеністю, ці божественні запевнення приносять надію, силу та підбадьорення, що допомагають нам йти далі.”

З турботою про вас,
команда Hope For The Future